lauantai 15. heinäkuuta 2017

Täydennystä lääkekaapin spefihahmokaartiin

Kuten monet tietävät, eivät lääkkeiden nimet aina kamalasti eroa scifi- ja fantasiahahmojen nimistä. Tämä on saanut genren harrastajat vilkuilemaan aika ajoin omaa lääkekaappiaan ja pohtimaan millaisia hahmoja sieltä löytyy.

Oma hahmokaartini on tähän saakka koostunut prinsessa Linatilista ja hänen pojastaan prinssi Linasanista, sekä kovaksikeitetyssä kyberpunkkisessa lähitulevaisuudessa elävästä yksityisetsivä Mike Lantusista ja hänen aisaparistaan Stacey "Novo" Rapidista.

Taannoin elämässäni tapahtui käänne, jonka johdosta joukkoon on liittymässä seuraavan vuoden ajaksi myös kaveri nimeltä Plavix, joka kuulostaa joko fantasiatarinan mestarivarkaalta tai sankarin yksinkertaiselta, humoristisena kevennyksenä toimivalta aseenkantajalta.

Liuta muutakin spefihahmoja vaikuttaisi olevan tulossa pysyvästi mukaan. Atorvastatin kuulostaa suurelta soturilta ja tarusankarilta, joka on elänyt joskus aikojen alussa, kauan enne kirjoitetun historian alkua. Primaspan taasen joltain joka on karannut kovaa kvanttimekaanistä scifiä edustavasta romaanista Hannu Rajaniemen tyyliin.

Näiden hahmojen lisäksi joukkoon kuuluu lähinnä satunnaiseksi vierailijaksi tarkoitettu Dinit. Nimensä puolesta hahmo kuulostaa lähinnä helinäkeijumaiselta tapaukselta, mutta kaikesta päätellen vaikutelma on pettävä.

Tarinan superkonnan tai ainakin sen suhteellisen ilkeän kätyrin Angina Pectoriksen nimittäin tehtyä eilen illalla ikävän yllätysvierailun jouduin turvautumaan Dinitin apuun ensimmäistä kertaa, ja sain sellaisen tällin, että viittä vaille taju meni. With friends like these, ja niin edelleen?