maanantai 1. tammikuuta 2018

Hyvää uutta vuotta

Aloitin joulunpyhinä kunnianhimoisen hankkeen kuunnella läpi kaikki Noita Nokinenä -kuunelmat. Vaikka projekti on sen jälkeen hieman yskähdellyt, on Kuusimetsässä tullut vietettyä sen verran aikaa, että muun muassa Vilma Väkäleuan "voi hyvät hyssyrät" on päässyt normisanavarastoon.

Uudenvuodenyön innovaationa, täysin selvin päin sivumennen sanoen, tuli kehitettyä myös ajatus vähemmän tunnetusta Radioteatterin klassikosta "Noita Nokinenän bordellimatka", jota ei tule sekoittaa vuonna 1974 valmistuneeseen kuunnelmaan "Noita Nokinenän yllätysmuna".

Jaksossa Noita Nokinenän siskot Vilma Väkäleuka ja Hanna Harvahammas saapuvat hänen luokseen jouluvierailulle mukanaan ehdotus, jota hän ei tosin ensin ota kuuleviin korviinsa.

Vilma Väkäleuka: "Myö vähän ajateltiin tuon Hannan ja noita-akkojen ompeluseuran kanssa mennä siihen Kuusimetsän uuteen bordelliin, kun ovat avanneet sellasen. Kun ei tässä iässä oikein saa miestä kuin taikomalla. Että et sinä Nokinenä lähtisi mukkaan?

Tapansa mukaan Nokinenä laittaa vastaan, sanoen että: "Mää en mittään portelleja tartte, luuletteko te likat etten mää muuten miästä saa?" mutta lopulta hänet saadaan houkutelluksi mukaan. Ja kuinka ollakaan, perillä hänenkin silmänsä aukeavat.

Noita Nokinenä: "Voi tikkerperi, kattokaa tytöt kuinka iso tollakin on! Ton mä tartten!"

Vilma: "Voi hyvät hyssyrät! Millä ihmeellä sie aattelit tuon saaha mahtumaan? Sillähän on iso ku hevosella!"

Nokinenä: "Mitä sää Vilma tolla tarkotat? On siellä ny isompiakin ollu! Vähän vaan taikapussia heilautan niin eiköhän ala hommat luistaa!"

Ei minulla juuri nyt muuta. Hyvää alkavaa vuotta kaikille.