tiistai 11. lokakuuta 2016

Tervetuloa


Tervetuloa Asteroidi K:lle. Matkamme halki elämän, maailmankaikkeuden ja kaiken muun sellaisen alkaa.

Oman blogin perustaminen on asia, jota vastaan taistelin yli kymmenen vuotta. Näin siksi, että blogien kiivaimpana syntyaikana sellaisen perustaminen tuntui minusta liian suurelta vastuulta ja sitoumukselta. Vastaavia sitoumuksia minulla oli nimittäin tuolloin muutenkin kylliksi, päällimmäisimpänä Kosmoskynä-lehden päätoimittaminen. Myöhemmin muut fandom-projektit ovat tarjonneet kylliksi mahdollisuuksia luovuuteni ilmaisuun. Lisäksi pohdin kuka ylipäätään olisi kiinnostunut kaltaiseni ei-kenenkään mielipiteistä. Ajatus tuntui absurdilta.

Vuosikymmen sosiaalisen median parissa lienee kuitenkin saanut aikaan hitaan muutoksen ajattelussani mitä tulee edellä esittämääni kysymykseen. Olen niin ikään havainnut, että sanottavani jostain asiasta ei läheskään aina mahdu siihen tilaan, mihin sosiaalinen media on tarkoitettu. Kesällä 2016 älypuhelimen hankkimisesta alkanut someaktivoitumiseni sai aikaan sen, että vähitellen tajusin ainoan minulta puuttuvan asian olevan vierastamani oma blogi. Lopulta tulin siihen tulokseen, että paikka pidempiä tekstejä varten voisi olla kätevä.

Blogin nimi sen sijaan oli itsestäänselvyys siitä lähtien kun päätin sellaisen itselleni luoda. Nimen takana on viittaus erääseen Marvel-sarjakuvaan, ja omat kotisivuni, jotka tein itselleni internetin alkuhämärissä vuonna 2000, kantoivat tuota nimeä. Uudistaessani sivujeni layoutin alkuvuodesta 2016 nimi jäi syrjään, mutta sai uuden elämän someaktivoitumiseni myötä muun muassa Tumblrissa, ja nyt myös blogini nimenä.

Tätä kirjoittaessani blogillani ei ole selkeää teemaa, ja vain aika näyttää millaiseksi sen sisältö muodostuu. Toistaiseksi tarkoitukseni on pitää sitä paikkana julkaista pidempiä tekstejäni jos sellaiselle tarve tulee. Tarkoitukseni ei myöskään ole antaa siitä muodostua itselleni uutta kiviriippaa tai sitoutua sisällön tuottamiseen säännöllisin väliajoin. Suomeksi sanottuna myös se, kuinka usein blogini jatkossa päivittyy on jotain, jonka kertoo vain tulevaisuus.

Toivotan joka tapauksessa tervetulleiksi kaikki tälle sivulle eksyneet nykyiset tai ja tulevat lukijat.

Turussa lokakuussa 2016,

Pasi Karppanen